ΔΤ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

23 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

Παράρτημα Νομού Ευβοίας

Εύβοια, 23.2.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ»

Το Παράρτημα Νομού Ευβοίας του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει τη Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και τους «παρένθετους» εργολάβους, για την απόφαση λύσης της εργασιακής σχέσης δύο (2) εργαζομένων – μελών μας και συνδικαλιστικών στελεχών του Παραρτήματός μας στο Νομό, που καλύπτουν την ανακύκλωση στους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν αρχικά προσληφθεί απευθείας από τον ΦΟ.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας και το περασμένο καλοκαίρι, υπό την απειλή της απόλυσης, τους «δάνεισαν» σε εργολάβους, στους οποίους ανατέθηκε το έργο της ανακύκλωσης για λογαριασμό του φορέα.

Πέραν των δύο (2) απολύσεων, όλες οι πληροφορίες που έρχονται σε γνώση μας, είναι ανησυχητικές για τον εργασιακό μέλλον και των υπολοίπων εργαζομένων – μελών μας που απασχολούνται στην ανακύκλωση των Δήμων της Βόρειας Εύβοιας. Το «αλαλούμ» που επικρατεί αυτή τη στιγμή μεταξύ ΦΟ.Δ.Σ.Α, Δήμων και των συναρμόδιων Υπουργείων δεν θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των υφιστάμενων εργαζομένων. Προειδοποιούμε τους Εργολάβους, τον ΦΟ.Δ.Σ.Α και τους Δήμους ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους εκατοντάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους – μέλη μας στην περιοχή, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε όποτε αυτό χρειαστεί, να δώσουν δυναμικό παρόν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Νομός Εύβοιας